Návštěva hasičů z města Kayna a oslavy 120. výročí od založení sboru

V pátek 6. června jsme v naší hasičské zbrojnici v dopoledních hodinách uvítali hejtmana Středočeského kraje pana ing. Miloše Peteru byla to pro nás velká čest a tímto mu ještě jednou děkujeme za návštěvu i za jeho záštitu celých oslav 120. výročí.

Odpoledne dorazili naši kamarádi z německého města Kayna. Následovalo uvítání, malé občerstvení a ubytování. Na večer byla připravena od 19:00 v Liďáku slavnostní valná hromada, které se účastnili kromě našich členů a členů německého hasičského sboru i sbory z okolí a řevnické spolky. Byla zde předána ocenění členům a významným hostům.

Na sobotu byl naplánován výlet na hlavní stanici HZS Středočeského kraje v Kladně a s ní spojené krajské operační středisko HZS Středočeského kraje (KOPIS). Výlet to byl vskutku zajímavý a poučný. Místní hasiči nám ukázali od vybavení přes auta, zázemí až po zmíněné "callcentrum". Nám i hasičům z Kayny se exkurze náramně líbila.

Po příjezdu k hotelu Berounka, kde byli zahraniční hosté ubytováni následoval oběd. No a po obědě proběhla soutěž v požárním útoku u fotbalového hřiště za vodou. Klání se zůčastnila 4 družstva. Ženy Řevnice, muži Řevnice, Kayna a Mokropsy. Boj to byl opravdu napínavý a všechny týmy předvedly vynikající výkony a proto první místo patřilo všem. Cílem bylo se dobře pobavit a to bylo splněno na výbornou.

Sobotní večer patřil zábavě v naší stanici. Povídalo se, jedlo, pilo, ke všemu hrála hudba. Zábava se táhla do pozdních nočních hodin. Aby ne, kamarády jsme viděli po čtyřech letech, takže i přes jazykovou bariéru jsme se společně dobře bavili a večer si náležitě užili.

Neděle dopoledne byla vyčleněno na prohlížení starých filmů a fotek z akcí a našich společných návštěv. Také jsme udělali společné fotografie na památku u stromu v parčíku pod hasičárnou, jenž symbolizuje naše přátelství. Poté už následoval oběd a rozloučení.

Celý víkend se povedl a důstojně jsme oslavili naše výročí. Letos je tomu právě 120 let, co byl náš spolek založen.


Fotografie z návštěvy pana hejtmana ZDE.
Fotografie z oslav ZDE a ZDE.
Založeno 1896

 

© SDH Řevnice